בחיי היומיום אנחנו מוקפים מכל פינה במסכים: הטלפון הנייד, ברכב, לפטופים ומחשבים, טאבלטים, וכמובן-הטלויזיה.
בתוך כותלי הבית אנחנו נוטים להלל ולשבח את פינת הטלויזיה המשפחתית, הממוקמת בדר"כ בלב ליבו של הבית.
עד לא מזמן- היינו פוגשים בקירות גבס גדושי נישות, תאורה נסתרת בכל גווניה, רמקולים ומה לא, ובמרכז-מסך הטלויזיה.
הגבס התאים לביצוע העבודה המדויקת אשר באה לידי ביטוי בפינות ישרות ובקלות העבודה עם החומר.
חשוב לציין שעובי מסך הטלויזיה, עד ליציאת מסכי ה-LED, היה עבה- לפחות 15 ס"מ עם אביזר התליה.
זאת נקודה חשובה מאוד, במיוחד לאור העובדה שלרובנו אין ס"מ מיותרים לבזבז בדירותינו הצנועות.
בפרויקטים האחרונים שתכננתי, תרגמתי את הגבס לעץ. לפעמים ל-MDF צבוע ולפעמים לעץ (פורניר).
העץ והקונסטרוקציה שלו דק יותר, תופס הרבה פחות מקום וניתן לשלב בו פרטי נגרות כמו חריצים עדינים, פינות בגרונג (חיבור ב-45 מעלות), טקסטורות שונות, פסי אלומיניום וכו'. המראה המתקבל הרבה יותר עדין ואלגנטי.
המסך נהיה יותר ויותר דק ולכן לא צריך את הגבס- הוא כבר איננו משרת את הצורך להעלים את עובי המסך.
כמוכן, הבניה בגבס רק הדגישה את המסך במרכז הקיר, כאשר חיפוי קיר בנגרות מעדן אותו והופך אותו לחלק הומוגני בקיר.
מעבר לעיבוי הקיר עבור מסגרת למסך- העיבוי מכיל בתוכו מערכות חיווט שונות, תאורה סמויה, רמקולים שקועים, מערכות מיזוג ומשרת את החלל כאלמנט מחבר.

בדירה שתכננתי בהרצליה- נתקלנו בבעיה של קיר ארוך במרכז הבית אשר בדופן הצדדית הסתתרה אחת מדלתות הכניסה לבית.
הלקוחה רצתה להסתיר את הדלת כי היא איננה בשימוש יומיומי, אבל כן לשמור על האופציה להשמיש אותה במקרה הצורך.
הרעיון היה ליצור מעטפת אחידה לקיר, אשר תכיל בנוסף להסתרת הדלת, גם את אלמנט הטלויזיה עם מערכת סראונד וכל מכשירי האודיו. כמוכן היה חשוב לתכנן אכסון לסרוויסים ומפות שולחן כתגבורת לפינת אוכל.
ניצלתי את עומק העיבוי כתוספת לרהיט אכסון מתחת לפלזמה, כך שהרהיט יבלוט באופן מנימיאלי לתוך חלל המעבר.
המראה המתקבל היא חזית נעימה, המשתלבת בחלל הבית ובאה להדגיש אלמנט אדריכלי עיצובי ולאו דווקא את המוצר- המסך.


בדירה שתכננתי ברעננה- הלקוחה רצתה קיר אחד דקורטיבי, "שיהיה מעניין".
מכיוון שזה הקיר הראשי שרואים בכניסה לדירה, החלטתי לטפל בו באלמנט דומה של חיפוי קיר בנגרות.
ניתן היה להדביק טפט וליצור רקע מעניין, אבל מכיוון שבקיר הזה ממוקם מסך הטלויזיה- חשוב לא ליצור רקע מקושקש ורועש.
כמוכן, היה חשוב לתת נפח ותחושת עומק ולא להישאר במימד השטוח.(אפילו אם מדובר על בליטה של רק 7 ס"מ)
התוצאה- אלמנט דקורטיבי ופונקציונאלי שאינו מגביל את התכנון בדירה, אלא משתלב באופן הומוגני.